Ski-retræte – 2020

Herlige dage i de norske fjelde

Er du til langrend og stilhed og kristent fællesskab, så er her et enestående tilbud. Igen i år (uge 6 i 2020) har vi fået mulighed for at bo i den lille hyggelige Vats Fjeldkirke i nærheden af Ål i Hallingdal. Kirken ligger på første parket med endeløse præparerede løjper lige uden for døren og med udsigt ud over Rødungen og til det imponerende Hallingskarv. På den anden side bag kirken ligger Reineskarvet.

Skriv eller ring for at høre nærmere: carsten@levindefra.dk – 9393 3106.

download (1)

IMG_3613

IMG_0474

Aftenandagt

Hvad er en ski-retræte?

En oplagt sammenføjning af to ord.En kombination af vinterferiens glæde over sne og vinterlandskab og retrætens velsignede ro og stilhed.

Vi skal dyrke vores lidenskab for at stå på ski og nyde luften, solen og sneen. Og vi skal nyde at være i gode rammer med et godt menneskeligtog åndeligt fællesskab.

Retræten handler om at søge Jesus Kristus. Grundelementet er stilheden og bønnen. Retræten er en tilbagetrækning fra alt det, som vi til daglig er optaget af og omgivet af. Det giver hvile, til krop, sjæl og ånd.

De fleste flokkes omkring de store alpine anlæg og nyder suset og farten. Der er mange sammen på et relativt lille område. I langrendsløjperne derimod er der som regel god plads. Her går det ikke så stærkt. Langsomt og stille går jeg i løjpen og følger sporet. Jeg står stille og nyder en udsigt, beder en bøn, lytter til stilheden.

Da lever jeg. Oplevelsen af at glide gennem landskabet og mærke min puls, min krop, vinden, solen, gør mig høj. Den storslåede natur maner til andagt og stilhed. Alt går op i en højere enhed.