Ryd op i dit liv

Lad os tage en tur i min helikopter. Flyve højt op, så vi kan få et ordentligt overblik over dit liv. Dernæst skal vi have udarbejdet et kort over det, vi ser. Et kort, som viser alle de små bidder, som dit liv består af og som også viser, hvordan det hele hænger sammen. Eller måske ikke hænger sammen.

På baggrund af en sådan analyse kan vi begynde at få en fornemmelse af graden af opløsning og fragmentering i dit liv og dernæst kan vi udarbejde en strategi for, hvordan du kan opnå større sammenhæng og defragmentering.

Vi kan også se på dine relationer. I prioriteret rækkefølge. Sammen kan vi vurdere kvantiteten af og kvaliteten i dine relationer. Vi kan se på dit gudsforhold. Er det overfladisk eller dybt? Og dernæst kan vi vurdere dine medmenneskelige relationer. Er de overfladiske eller dybe?

Måske det så vil vise dig, at du må foretage en nødvendig oprydning i eller sanering af dine relationer. Men først og fremmest er det vigtigt at du får styr på dine prioriteringer så uvæsentlige ydre ting ikke får lov til at stjæle eller ødelægge dine muligheder for og din evne til at indgå i sunde og dybe relationer.

Jeg kalder denne analyse af relationer for integrationsanalyse. Er du i stand til at integrere dig? Indgå i dybe relationer til Gud og mennesker. Integration kommer af det latinske integrare og betyder gøre hel, bringe tilbage i den oprindelige tilstand, gennemtrænge. Ordet er i familie med integritet, som betyder uskadthed, helhed. At en person har en høj integritet betyder, at vedkommende er et sundt og helstøbt menneske.